Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kosmetické čištění zubů ultrazvukem

Kosmetické čištění zubů ultrazvukem

 

Onemocnění dutiny ústní je jedním z nejčastějších psích neduhů. Na zubech se vytváří bakteriální povlak neboli plak, a pokud tento není odstraněn, stane se z něj časem nežádoucí zubní kámen, který bývá příčinou dalších problémů. Způsobuje zubní kaz, postupně narušuje dáseň i čelist a vše nezřídka končívá zánětem dásní a paradentózou. Bakterie ze zánětlivých ložisek se navíc mohou dostat do krevního oběhu zvířete a tak můžou poškodit jeho důležité tělesné orgány včetně srdce, ledvin či jater. K těmto problémům jsou náchylná zejména malá plemena. Jorkšíři, boloňáčci, pudli atp. Zásadní vliv na tvorbu zubního kamene má genetika psa, jeho strava a věk.

 

Jak zubní kámen vzniká?

 

Zubní kámen vzniká nahromaděním bakteriálního povlaku (plaku) na zubech. Pokud se tento neodstraní, zvápenatí a stane se z něj zubní kámen.

 

Jak tvorbě zubního kamene předejít?

 

Nejúčinnější prevencí je péče o chrup. To znamená nekrmit pejska lidskou stravou ani krmivy s cukrem a kyselinotvornými látkami, nýbrž stravou pro pejsky určenou, tedy granulemi, které zvíře musí kousat. Součástí prevence je i pravidelné čištění zubů, ideálně už od štěněčího věku. Psí zubní kartáčky a pasty jsou dnes již zcela běžnou záležitostí. Vhodné jsou též tzv. kousací hračky či dentální žvýkací tyčinky. Domácí ošetření, či ošetření v psím salonu ovšem nenahrazuje veterinární péči. Pokud chrup psa vykazuje známky paradentózy (včetně zvýšeného zápachu), je návštěva veterináře nezbytná.

 

Odstraňování zubního kamene v Psím salonu Beruška

 

Při každé návštěvě našeho salonu chrup pejska pečlivě zkontrolujeme a v případě potřeby kosmetického dentálního zákroku tento ihned provedeme či s majitelem domluvíme jeho termín. Za použití profesionální techniky i pasty Cleany Teeth zubní povlak odstraníme, a jestliže je třeba, zbavíme psí zuby i zubního kamene. Ultrazvukem, bez narkózy a zcela bezbolestně. Usoudíme-li, že kosmetické čištění už nestačí nebo odhalíme příznaky paradentózy atp., doporučíme návštěvu veterináře.

 

Kartáček a pasta Cleany Teeth

 

Provádí rychlé a vysoce účinné antibakteriální hloubkové čištění zubů a odstraňování zubního kamene. Bez anestezie a bezbolestně. Brání vzniku nových plaků a zubního kamene. Čistí bez pohybu, vibrací i šumu. Čistí i tam, kam štětinky běžného kartáčku nedosáhnou. Snižuje poškození zubů oděrem a podráždění dásně. Ultrazvuk podporuje hojení ran i regeneraci a eliminuje patogenní účinky bakterií na zuby i dásně, zejména v dásňových kapsách, v nichž se paradentální zárodky množí. Imunitnímu systému umožňuje soustředit se na jiné než ústní oblasti. Snižuje nepříjemný zápach z dutiny ústní a předchází vzniku zubního kazu.